Αναζήτηση

Επιλογή του αρώματος

Η επιλογή ενός αρώματος για ατομική χρήση ή ακόμα και για δώρο, μπορεί να αποβεί μεγάλος πονοκέφαλος και σπαζοκεφαλιά για γερούς λύτες !

Συνήθως με την αλλαγή της εποχής, αλλάζει και η διάθεση μας και κατά συνέπεια επιζητούμε την αλλαγή και στο άρωμα που θα χρησιμοποιήσουμε και θα γίνει η νέα ταυτότητα μας στις παρέες και την κοινωνική μας ζωή.

Ιδανικά ένα άρωμα χαρακτηρίζει την προσωπικότητα του ατόμου που το φοράει και η αύρα του ταυτίζεται με τον χρήστη του.


Τι πρέπει όμως να προσέξουμε και να σκεφτούμε πριν επιλέξουμε ?


- Δώσε τον απαραίτητο χρόνο στο άρωμα να αναπτυχθεί !
Είναι σημαντικό να έχεις την υπομονή και να αφήσεις να εξελιχθούν οι νότες του αρώματος ήπια και φυσικά χωρίς να αλλοιώνεις την διαδικασία τρίβοντας την επιδερμίδα σου στο σημείο που έχεις ψεκαστεί .

Αρχικά οι νότες κορυφής εμφανίζονται και συνήθως, χωρίς να σημαίνει ότι είναι κανόνας, αναδύουν νότες εσπεριδοειδών επιφανειακά και μπορούν να χαθούν από την επιδερμίδα μόλις σε λίγα λεπτά λόγω της έντονης πτητικότητας τους.

Έπειτα ακολουθούν οι μεσαίες νότες κυρίως από άνθη ή βότανα και στο τέλος μετά τα πρώτα 30 λεπτά αναδύονται οι νότες της βάσης που συνήθως αποτελούνται από ξύλο, γλυκές νότες, κεχριμπάρι, μόσχο κ.α.

Κατά συνέπεια δώσε στο άρωμα περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα ώστε να μπορέσει να σου προσφέρει απλόχερα και αβίαστα τη σωστή αίσθηση και τους μοναδικούς συνδυασμούς ελαίων που διαθέτει.

Εάν είσαι άτομο τόσο ανυπόμονο όμως , η επόμενη λύση είναι ο ψεκασμός του ειδικού χαρτιού δοκιμής (tester) έτσι ώστε να μπορέσεις να πάρεις μία ιδέα του αρώματος που επιλέγεις.

Προσοχή όμως αυτή η λύση δεν θα αποδώσει στο 100% τις νότες του αρώματος που θα επιλέξεις, όμως θα σου δώσει το γενικό περίγραμμα. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλές εταιρείες επιλέγουν κακής ποιότητας δοκιμαστικά χαρτιά που διαθέτουν χημική επεξεργασία ή συνθετικά χρώματα βερνικιού που κατά συνέπεια αλλοιώνουν έντονα το άρωμα.

Προσοχή λοιπόν το δοκιμαστικό χαρτί δεν είναι πανάκια !


- Άσε την φαντασία σου να επιλέξει το άρωμα σου !

Το άρωμα δεν είναι απλά ένα καλλυντικό που το φοράς για να δείχνεις ή να μυρίζεις όμορφα προς τους άλλους. Το άρωμα είναι ένα μοναδικό ταξίδι όλων των αισθήσεων σου, που μπορεί να σου αλλάξει τη διάθεση και να σου προσφέρει μοναδική αυτοπεποίθηση και ύφος που θα προσέξουν όλοι !

Όταν ψεκάσεις ένα άρωμα δεν είναι απαραίτητο να μάθεις για τις νότες και τη σύσταση του. Κλείσε τα μάτια σου και ρώτα τον εαυτό σου αν ήταν εποχή ποια θα ήταν (?), αν ήταν ένα χρώμα ποιο θα ήταν αυτό (?), αν ήταν ένα τοπίο ποιο θα μπορούσε να είναι (?).

Άσε τις αισθήσεις σου να σε ταξιδέψουν και να δημιουργήσουν εικόνες και στιγμές και αν αυτό σε κάνει να χαμογελάσεις και να να αισθανθείς γεμάτος συναισθήματα...τότε βρήκες το άρωμα που θα σε απογειώσει !


- Δοκίμασε με μέτρο και με προϋποθέσεις .

Είναι σημαντικό να μην βιάζεις τη διαδικασία του αρώματος χρονικά όπως είπαμε , αλλά εξίσου σημαντικό είναι να είσαι μετριοπαθής ώς προς την ποσότητα των αρωμάτων που μπορείς να δοκιμάσεις σε μόλις λίγα λεπτά.

Όπως παρατηρείται ευρέως όταν δοκιμάσεις περισσότερα από 3 αρώματα , η αίσθηση της όσφρησης ατονεί και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις πλέον τις νότες που αναδύονται. Το αποτέλεσμα είναι μετά από λίγη ώρα να μυρίζεις ίδιες νότες παντού !

Ένας σημαντικός παράγοντας που αγνοούν οι περισσότεροι είναι οι καιρικές συνθήκες και η ψυχολογία και σωματική σου κατάσταση . Σε περιόδους με έντονη υγρασία ή υψηλές θερμοκρασίες το άρωμα τείνει να διαρκεί πολύ λιγότερο σε σχέση με ψυχρές περιόδους και ξηρό περιβάλλον .

Σημαντικός παράγοντας είναι και η ψυχολογία αλλά και η σωματική μας κατάσταση όπως για παράδειγμα εάν λαμβάνουμε κάποια φαρμακευτική αγωγή, η διατροφή μας και άλλα, καθότι επηρεάζουν σημαντικά την απόδοση του αρώματος.