Αναζήτηση

Αρώματα και ΔιάρκειαΠοιες είναι οι κοινές κατηγορίες των αρωμάτων και ποια η μέση διάρκεια τους ?

Είναι ένα συνεχές ερώτημα που απασχολεί τους καταναλωτές πριν προβούν στην αγορά κάποιου αρώματος .

Οι τύποι αρώματος εκφράζονται μέσω του ποσοστού essence που περιέχουν στη σύσταση τους και χαρακτηρίζονται με τους διακριτικούς τίτλους parfum, eau de parfum, eau de toilette οι οποίες και αποτελούν τις πιο εμπορικές κατηγορίες και ακολουθούν eau de cologne ή cologne και τέλος eau fraiche.


-parfum είναι η κατηγορία του αρώματος με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση essence η οποία κυμαίνεται από 20% και κατά περιπτώσεις αγγίζει και το 40%. Η εξαιρετική περιεκτικότητα του σε essence βοηθάει στη διατήρηση του αρώματος από 6 έως και 8 ώρες, πάντα σε ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες .

-eau de parfum αποτελεί την πιο luxury κατηγορία αρώματος μετά το parfum έχοντας συγκέντρωση essence από 15% έως και 20%. Η μεγάλη περιεκτικότητα του σε essence βοηθάει στη διάρκεια του, που κυμαίνεται από 4ώρες έως και 5 ώρες σε ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες.

-eau de toilette είναι ίσως η πιο κοινή εμπορική κατηγορία αρώματος που επιλέγουν οι εταιρίες και η περιεκτικότητα της σε essence κυμαίνεται από 5% έως και 15% σε κάποιους οίκους αρωμάτων . Η διάρκεια της συγκεκριμένης κατηγορίας μπορεί να διαρκέσει από 2 ώρες έως και 4 ώρες σε ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες.

-eau de cologne ή cologne είναι μία από τις δύο πιο οικονομικές κατηγορίες αρωμάτων αλλά και εξίσου κατάλληλη για όσους έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα κυρίως στην αλκοόλη που αποτελεί βασικό συστατικό των περισσότερων αρωμάτων. Η συγκέντρωση σε essence βρίσκεται από 2% έως και 4% και η διάρκεια του καθορίζεται περίπου από 1 έως και 2 ώρες σε ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες.

-eau fraiche είναι η πλέον οικονομική κατηγορία αρώματος και απευθύνεται ιδιαίτερα στους καταναλωτές που διαθέτουν ευαισθησία τόσο στην αλκοόλη όσο και σε κάποια αλλεργιογόνα που συναντάμε στις ακριβές κατηγορίες αρωμάτων. Η περιεκτικότητα σε essence είναι από 1% έως και 3% και η διάρκεια τους είναι περίπου 1 ώρα. Πολλές φορές σε αυτή τη κατηγορία το τελικό προϊόν δεν περιλαμβάνει αλκοόλη, αλλά νερό .


Οι ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες είναι εκείνες που δεν περιλαμβάνουν υψηλές θερμοκρασίες, υψηλή υγρασία ή ακόμα και έντονο κρύο πχ χειμώνας και καλοκαίρι.


Κλείνοντας θα πρέπει να τονίσουμε ότι σε μεγάλο βαθμό το άρωμα καθορίζεται σε διάρκεια και ποιότητα και από την επιδερμίδα του φορέα που θα το χρησιμοποιήσει και θα αναδείξει κάθε φορά τις νότες που εμπεριέχονται σε αυτό .

9 προβολές0 σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων